voetverzorgingstips

Hier volgen belangrijke tips voor een goede voetverzorging om klachten en ongemakken aan uw voeten te voorkomen of verhelpen.

Was uw voeten dagelijks
Doe dit het liefst met handwarm water en zonder zeep. Droog ze goed af, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt voetschimmel.

Crème uw voeten dagelijks in
Door een goede vochtinbrengende crème te gebruiken voorkomt u een droge huid. Vraag advies over welke crème bij u past.

Voorkom ingroeiende teennagels
Ingroeiende teennagels zijn een veel voorkomend, pijnlijk probleem. U kunt dit voorkomen door goedpassende schoenen te dragen en uw teennagels recht af te knippen.

Laat overmatig eelt en kloven behandelen
Kloven ontstaan vaak door een droge huid. Deze splijt dan, dit is erg pijnlijk. U kunt overmatig eelt en kloven voorkomen door de huid soepel te houden met een goede crème.

Koop goedpassende schoenen
Een goede voetverzorging begint bij het dragen van goedpassende schoenen. Het is belangrijk dat schoenen de voeten niet afknellen. Ook uw schoenmaat hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Laat u adviseren in de schoenwinkel en elk jaar uw voeten opmeten.

Schimmelnagels en voetschimmel

Beschrijving: http://www.pedicurestephanie.nl/index_bestanden/image521.jpg

Dit is een veel voorkomend probleem. Laat uw voeten een keer in de zes weken behandelen bij  pedicure. Ook kunt u schimmeldodende producten
voor uw voeten en schoenen gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij de pedicure. Wissel regelmatig van schoenen en draag sokken van katoen.

Luister naar uw voeten. Verdring de pijn aan uw voeten niet, maar laat u behandelen door een pedicure!