Behandelingen

Diabetes en voetproblemen:

Door de diabetes (verstoorde bloedsuikerspiegel), worden de haarvaatjes van uw voeten onvoldoende voorzien van zuurstof. Het gevolg kan zijn dat de bloedvaten en zenuwen in uw voeten worden aangetast en beschadigen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Voor u als diabetes patiënt (ook als u geen voetklachten heeft) is het aan te raden om periodiek naar de pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de pedicure. 

Naast de voetbehandeling heb ik een signalerende functie. Ik geef u adviezen over de verzorging van uw voeten en over het juiste schoeisel.

Eventueel kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts, een specialist, voetenpoli of een podotherapeut.


Reuma en voetproblemen

De voeten van de reumapatiënten zijn vaak kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. De voeten zijn vaak extra gevoelig door:

  • Gewrichtsontstekingen ( Atrose )
  •  Slijmbeursontstekingen  ( Bursitis )
  • Slijtage in de gewrichten
  • Stand veranderingen in de voeten

Wilde pedique (Nagelreparatie)
Met wilde pedique kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden door middel van een bijzonder elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet op de teennagel. Deze speciaal ontwikkelde gel corrigeert het probleem, indien de nagel deels is afgebroken of dusdanig is aangetast dat er geen normale gezonde nagel zichtbaar is.

Deze gel wordt op geen enkele wijze als storend ervaren op de nagel, ziet er heel natuurlijk uit en is uiterst vriendelijk voor de nagel.
Met deze techniek worden schimmelnagels veranderd in mooie nagelplaten.

LCN bevat een anti-mycose component waardoor het de schimmelnagel vermindert of zelfs geneest. Ook is wilde pediquegel geschikt voor het corrigeren van een misvormde of afgebroken nagel.
Voorkom ingegroeide nagels.
Ingegroeide teennagels, likdoorn in de nagelwal, rondgroeiende nagels gaan vaak gepaard met veel pijn. Met behulp van een nagelbeugel kunnen ingroeiende of rondgegroeide nagels, tunnelnagels weer een ‘normale’ en platte vorm krijgen.

Ook kan het tijdelijk of verhoogde druk van de nagel in de nagelsulcus (nagelwal) verminderen. In dit geval kan er voor een nagelbeugel gekozen worden om het probleem blijvend op te lossen, hiermee wordt het ingroeien voorkomen. Er zijn verschillende vormen van nagelbeugels. De beugels die in de praktijk worden toegepast zijn de BS Spange (plakbeugel), het veertje en de Naspan®-Platinum nagelbeugel. Dit is een NIEUWE revolutionaire en unieke nagelbeugel die zelfregulerend is en zowel over trek- als hefeigenschappen bezit. Het zal direct reguleren en acute pijnklachten verminderen.

De nagelbeugel wordt op maat gemaakt en op de nagel geplaatst en vastgezet om de nagel te dwingen rechter te groeien, zonder dat de nagel weer in de huid groeit. Eenmaal bevestigd, groeit de beugel met de nagel mee en na verloop van tijd groeit de beugel eraf. Afhankelijk van de klacht kan er een nieuwe nagelbeugel geplaatst worden.


Gellak

Bij een gellak pedicure wordt de semi-permanente lak op je teennagels aangebracht en vervolgens uitgehard onder een uv-lamp. Het resultaat mag er dan ook zijn: hoogglanzende en sterke nagels die niet beschadigen, en dat zonder droogtijd.  Op de tenen blijft de lak wel 4 tot 6 weken mooi.